Quan en Modesto Lai i l'Alba Rubió s'ajunten amb en Raphaël Giraud (percussió), en Roger Giménez (teclat), l'Stefano Pompilio (contrabaix), en João Braz (ukelele i violoncel) i la Iolanda Moya (dansa) apareix un espectacle insòlit: el de Ual·la en Banda.

 

L'escenari s'omple de músics esbojarrats, de dansa contemporània que dibuixa les melodies amb el cos, de poesia, d'humor irreverent, d'un mànager una mica pesat, de trucades telefòniques inesperades, de viatges al futur... 

 

Perquè, com diuen els versos que precedeixen el nostre show: 

 

"Sent el ritme com avança i ve cap aquí

el teu cos ara es relaxa i vol gaudir

som l'orgia que esperaven els teus sentits... 

 

Volem que t'entreguis al present immediat

això passa aquí i ara i no pas demà

som la festa que esperava estar en el teu cap... 

 

Hi haurà de tot aquesta nit!"

Cuando Modesto Lai y Alba Rubió se reúnen con Raphaël Giraud (percusión), Roger Giménez (teclado), Stefano Pompilio contrabajo), João Braz (ukelele y violonchelo) y Iolanda Moya (danza) aparece un espectáculo insólito: el de Ual·la en Banda.

 

El escenario se llena de músicos locos, danza contemporánia que dibuja las melodías con el cuerpo, de poesia, de humor irreverente, de un manager un poco pesado, de llamadas telefónicas inesperadas, de viajes al futuro...

 

Porque, como dicen los versos que preceden a nuestro show: 

 

"Oye el ritmo como avanza y viene hacia ti

tu cuerpo se relaja y quiere sentir

somos la orgia que esperabas oír...

 

Queremos que te entregues al presente imediato

esto pasa aquí y ahora y no dentro de un rato

somos la fiesta que esperabas tanto...

 

Esta noche pasará de todo!"


La Banda són...

Roger Giménez

Roger Giménez, nascut d’any 1984 a Sallent (Manresa),  va iniciar els seus estudis de música moderna i jazz a l'escola de música de Sallent amb el professor Josep Fernandez, per després seguir la formació a L'AULA de músics de Barcelona i posteriorment, finalitza els estudis superiors de piano Jazz al Conservatori del Liceu de Barcelona, compaginant també amb classes de trombó jazz al mateix conservatori. Posteriorment, es trasllada a Amsterdam, per seguir creixent i desenvolupant la seva carrera artística, on també va estudiar al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) i participant en diversos projectes de l’escena musical Holandesa. 

Ha rebut classes de músics com Iñaki Sandoval, Mariano Diaz, Horacio Fumero, Kareel Bohelee, Hans Vroomans, Eric Van Lier, Johan Plomp, Michel Phillip Mossman, Stephan Karlsoon, entre d’altres.

La polivalència és un dels seus punts forts, tot i que en el jazz es troben els seus pilars bàsics, treballant i col·laborant amb projectes i artistes d’estils ben variats tant amb el piano com amb el trombó. Projectes com La Glamour Band (covers 70’s80’s90’s), Sherpah (Rumba/latin/reggae), Ual·la & La Manada, Ciudad de Cuarzo (teatre musical), Under The StreetLamp (USA, american song book), David Mengual Free spirits Big Band, Amics de les Arts (pop), No way out (pop-rock), Elefunk (funk), Roc Calvet quartet (jazz), The Fenicians (ska-jazz), per nombrar només alguns.

Ha girat i participat per escenaris de tot Europa i en nombrosos festivals de jazz I altres estils com Barcelona, Terrassa, Zagreb, Graz, Sallent de Gallego (Fest Pirineo Sur), Amsterdam, Brusel·les, Vienna entre d’altres. 

Actualment liderant el seu projecte Roger Giménez Trio i DDM, un altra formació a trio composant i liderant juntament amb Pablo Yupton.

Stefano Pompilio

Stefano Pompilio, des de Foggia, Italia.

Va començar els estudis de baix elèctric als 14 anys (1999) com a autodidacta.

Al 2003 s'apropa al contrabaix classic, estudiant al conservatori de Foggia, Italia i seguidament a Barcelona, Catalunya, acabant els estudis de contrabaix clàssic i contemporani a l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb el mestre Andrew Ackerman.

Entre el 2010-2012 estudia contrabaix jazz a l'ESMUC, amb el mestre Horacio Fumero.

2014: va actuar amb la Banda Municipal de Barcelona.

Ha participat en masterclasses amb destacats artistas: Eddy Gomez, Renaud Garcia Fons, Barcelona Bass Meeting amb la participació de Gary Karr.

Es defineix un music amb capacitats estilístiques àmplies. li agrada estar sempre actualitzat i pretén oferir a la música el seu millor servei.

 

 

João Braz

Viu a Liboa fins el 2014, el seu instrument inicial és la guitarra. Més endavant toca també l'acordió i el violoncel. 

Toca en diversos grups amb els quals es presenta a varis concerts i festivals de la capital portuguesa, o de la resta d'europa: la Biennale des Jeunes Créateurs de l'Europe et de la Méditerranée'09 amb el grup Loja, el festival Outjazz'12 amb el grup Muri Muri, el festival Avante (durant més de dos anys) amb el grup Voodoo Marmalade, el Festival Músicas del Mundo Sines'12 amb el grup Lousy Guru, entre d'altres. 

 

Ha creat l'espai multimèdia de l'espectacle infantil "Eras de Amor" estrenat al Centre Cultural de Belém (CCB). 

 

Estudia Psicologia a l'Institut Superior de Psicologia Aplicada de Lisbos i més tard es gradua en Música Comunàtia a l'Escola Superior d'Educació/Escola Superior de Música. Actualment viu a Barcelona on toca amb Ual·la&La Manada, Impro&Draw Ensemble i puntualment en d'altres projectes, a més de fer improvisació lliure. 

Treballa també en projectes de música comunitària com Integrasons, on és professor i director artístic de la Orquestra Pre-Infantil Do d'Acords, i dirigint els assajos del grup Efectes Secundaris (Club Social Aixec), entre altres.

 

 

Raphaël Giraud

Nascut el 1979 a Montpellier. 

Ha estudiat piano i percussions al conservatori de Suresnes, i Pedagogia Musical a la Universitat de Lyon. 

Barceloní des del 2007, ha col·laborat amb diverses bandes a l'acordió i a les percussions. És professor de música i imparteix tallers de percussió corporal. 

Iolanda Moya

Formada en dansa clàssica, dansa moderna, dansa contemporània, teatre físic i diplomada en Expressió corporal i Dansa Creativa en Alfa Institut, Madrid. Professora de Hatha Vinyasa Yoga i integradora social. Membre 19810 del CID (Internacional Dance Council). 

Combina la seva professió com a pedagoga de moviment amb processos de creació i recerca escènica com a ballarina inspirant-se d’infinites formes i estils de dansa.   

Inicia la seva trajectòria artística com a intèrpret en diferents perfomances de temàtica social col·laborant amb diversos col·lectius i amb petites companyies de teatre de carrer. Seguidament, durant dos anys, s’especialitza en el muntatge de recitals poètics amb acompanyament de moviment i s’introdueix en el món dels espectacles familiars incorporant la dansa teatre en conta contes per a tots els públics. Durant aquest període també participa com a actriu principal i secundària en diversos curtmetratges d’estudiants de cinema. 

A l’any 2012 s’endinsa en un procés creatiu que deriva en la peça de dansa teatre “Como el perro del hortelano”, de la companyia La Cosmica. 

Al juny del 2014 s’estrena com a ballarina solista amb l’Stabat Mater de Pergolesi, dins del marc d’un espectacle de música barroca amb acompanyament de moviment a l’església Santa Maria del Taulat, Bcn. 

En 2015 participa a Multitud”, projecte de gran transcendència escènica dirigida per Tamara Cubas i coproduïda pel Mercat de les Flors. 

En 2016 actua com a coreògrafa i ballarina solista a “La fugitiva”, al teatre Eliseu de Roda de Ter. Un espectacle musical basat en poemes de Miquel Martí i Pol produït i realitzat per l’Escola Municipal de Música “El Faristol”.

En l’actualitat col·labora amb Ual·la i La Manada com a ballarina i creadora de les intervencions dansades en directe. 

Concep la dansa com una forma de transitar i celebrar la vida.